Home

Nieuws 3018 x bekeken 5 reacties

'Meer misbruik antibiotica bij mensen dan bij dieren'

Londen – De resistentie tegen antibiotica wordt veel vaker veroorzaakt door het gebruik of misbruik ervan bij mensen dan bij dieren. Het is weliswaar mogelijk dat antibiotica-resistentie wordt overgebracht van dieren op mensen – en vice versa – maar de gevolgen van over-gebruik bij mensen zelf moeten ook in de beoordeling worden betrokken.

Dat stelt het Britse Ruma dat een groot aantal organisaties in de landbouw, farmaceutische industrie en diergeneeskunde vertegenwoordigt. ''De meeste deskundigen zijn het er over eens dat het over-gebruik of onjuiste gebruik bij mensen de belangrijkste oorzaak is voor resistentie tegen antibiotica.'' Ruma voegt daar echter aan toe dat er terecht zorgen bestaan over het gebruik van dergelijke geneesmiddelen bij dieren. De organisatie roept er daarom onder meer toe op om dieren alleen antibiotica toe te dienen als er een groot risico bestaat op een bacteriologische ziekte, dat dat toedienen alleen mag gebeuren op recept van een dierenarts en niet routinematig mag gebeuren en dat antibiotica ook niet gebruikt mogen worden 'om slechte zorg voor of beheer van de dieren te compenseren'.

Ruma is het eens met de belangrijkste geneeskundige adviseur van de Britse regering, Sally Davies 'dat het gebruik van antibiotica bij dieren geen enorm probleem vormt in Groot-Brittannië, maar dat dan ook niet moet worden'. Aan de andere kant is het volgens Ruma van vitaal belang dat bepaalde medicijnen beschikbaar blijven om dierziekten te kunnen bestrijden.

Laatste reacties

 • g.g

  Toch weer bijzonder dat daar weer een onderzoek voor nodig is.
  was aan de keukentafel al lang bekend.
  maar ja, een bepaalde groep aanwijzen is veel gemakkelijker.

 • no-profile-image

  cross

  Rothschilds, Goldsachs, Bilderberg zijn eigenaar van farmacie, wapenhandel en banken en zij hebben belang bij het plunderen van ons ecosysteem, voedsel, gezondheid etc. Als je een gemend, kleinschalig bedrijf hebt, is er amper farmacie nodig, overheid maakt regels voor megabedrijven met alle nadelige gevolgen. Ook overheid, universiteiten ed worden gefinancierd door ultrarijke inteelt, lees Micha Kat, haagse complot etc. Paardenvleesschandelen of toppaarden die onder de hamer komen, omdat Rabo leeg gezogen is door witteboordelite etc.

 • koestal

  je wilt niet weten wat voor ziekten Nederlanders in het buitenland op halen,ze gaan naar de meest exotische vakantieoorden,laten zich vervoeren in oude gammele bussen en die rijden dan weer langs diepe ravijnen,krijgen wat klachten ,laten zich behandelen in een plaatselijk ziekenhuis,waar ze nog weer zieker uitkomen,vaak met de MRSA bacterie,en in Nederland maar wijzen naar de veehouders terwijl die zich aan regels houden om dikke boetes te voorkomen

 • jordi 1455

  @koestal de geschiedenis herhaalt zich, maar elke keer is een andere groep weer de dupe.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.