AlgemeenNieuws

NVWA-inspecteurs geïntimideerd

Den Haag – De NVWA heeft de erkenning van een verzamelcentrum voor vee ingetrokken nadat inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij controles werden geïntimideerd.

Het gaat om een verzamelplaats in het oosten van het land. Welke diersoorten er verzameld worden op deze verzamelplaats wil de NVWA niet zeggen.

De intimidatie, zowel verbaal als fysiek, vond vrijdag plaats bij een reguliere controle van de NVWA. De intimidatie werd gepleegd door enkele medewerkers van het bedrijf. De controleurs zijn niet gewond geraakt.

Het is niet voor het eerst dat er problemen waren bij de verzamelplaats. “Er is wel eens eerder iets aan de hand geweest. Er zijn meerdere waarschuwingen gegeven. Het bedrijf stond al onder verscherpt toezicht”, laat een woordvoerder van de NVWA weten.

Omdat de NVWA geweld tegen haar inspecteurs niet tolereert is de erkenning van de verzamelplaats geschorst en heeft de NVWA aangifte gedaan van intimidatie.  Het bedrijf zit op slot. Het verzamelcentrum mag pas weer aan de slag als er een omgangsprotocol is afgesloten. De eigenaar van het verzamelcentrum moet er daarbij voor zorgen dat de NVWA inspecteurs hun werk op een veilige manier kunnen doen.

Het Openbaar Ministerie zal binnenkort beslissen over de strafrechtelijke vervolging van de medewerkers van de verzamelplaats. Op het moment van de blokkade van het bedrijf waren er geen dieren aanwezig op het verzamelcentrum.

Beheer
WP Admin