AlgemeenNieuws

Louise Fresco ontvangt Comeniusprijs 2014

Naarden – In de Grote Kerk Naarden ontvangt morgen prof. dr. ir. Louise O. Fresco de Comeniusprijs 2014. Fresco ontvangt de prijs vanwege haar inzet om de wetenschap, de politiek, de media en het grote publiek te informeren en te betrekken bij het vinden van oplossingen voor het wereldvoedselvraagstuk.

Fresco is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en heeft als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Per 1 juni 2014 is Louise Fresco benoemd tot voorzitter van de College van Bestuur van Wageningen Universiteit en Research.

De Comeniusprijs werd eerder toegekend aan prof. dr. Robbert Dijkgraaf en aan prof. dr. Paul Schnabel; in beide gevallen ook mede omdat zij meer dan gemiddeld actief zijn om wetenschappelijke kennis over te dragen aan het algemene publiek. Zij doen dit met het oog op verduurzaming van de samenleving, met name op het gebied van voedselproductie. De prijs is vernoemd naar de de 17e eeuwse Tsjechische wetenschapper Jan Amos Komensky (Comenius).

Beheer
WP Admin