Home

Nieuws 2413 x bekeken 4 reacties

Louise Fresco ontvangt Comeniusprijs 2014

Naarden - In de Grote Kerk Naarden ontvangt morgen prof. dr. ir. Louise O. Fresco de Comeniusprijs 2014. Fresco ontvangt de prijs vanwege haar inzet om de wetenschap, de politiek, de media en het grote publiek te informeren en te betrekken bij het vinden van oplossingen voor het wereldvoedselvraagstuk.

Fresco is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en heeft als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Per 1 juni 2014 is Louise Fresco benoemd tot voorzitter van de College van Bestuur van Wageningen Universiteit en Research.

De Comeniusprijs werd eerder toegekend aan prof. dr. Robbert Dijkgraaf en aan prof. dr. Paul Schnabel; in beide gevallen ook mede omdat zij meer dan gemiddeld actief zijn om wetenschappelijke kennis over te dragen aan het algemene publiek. Zij doen dit met het oog op verduurzaming van de samenleving, met name op het gebied van voedselproductie. De prijs is vernoemd naar de de 17e eeuwse Tsjechische wetenschapper Jan Amos Komensky (Comenius).

Laatste reacties

 • koestal

  Hopelijk kan zij de Nederlandse bevolking eens goed overtuigen ,hoe belangrijk de Nederlandse landbouw voor de voedselproductie op de wereld is ,die steeds weer gehinderd wordt door regelgeving en actiegroepen die negatief werken op deze zo belangrijke productie ,die ook heel goed is voor de werkgelegenheid en export

 • Elevage

  Ik vind haar goed en duidelijk. Tijd voor Dijksma om eens wat lesjes te gaan volgen!

 • b.brink1

  Iemand met een duidelijke en eerlijke kijk op de voedselproductie. Niet alles wat zij zegt zal ons misschien passen, maar juist dat maakt haar een betrouwbare partner/adviseur naar de onwetenden en de verantwoordelijken, die uit angst voor kiezers geen eerlijk beleid voeren.

 • alco1

  Bert.Ik zeg het ook zo vaak. Democratie is een verworven voorrecht, maar tegelijk ook een onhandelbare situatie voor goed beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.