AlgemeenNieuws

‘Knelpunten nieuwe mestregels melden’

Zwolle – LTO Nederland roept haar leden op om knelpunten over de nieuwe voorwaarden voor derogatie om meer mest uit te mogen rijden te melden.

“We zijn positief over het feit dat er een besluit ligt over derogatie. Het tijdstip waarop en de voorwaarden die gesteld worden stuiten op onbegrip. Dit zou niet in 2014 al van kracht mogen zijn. Datzelfde geldt ook voor de handhaving van dierrechten voor varkens- en pluimveehouders in Nederland”, stelt Siem Jan Schenk, voorzitter van LTO Noord. Hij voorziet dat de kosten van de maatregelen per bedrijf op kunnen lopen naar 40.000 euro.

De drie gezamenlijke LTO organisaties in Nederland roepen haar leden op om te reageren. Leden die denken dat ze in aanmerking komen voor de knelpuntenregeling voor de verhoging van 70 naar 80 procent grasland voor derogatie kunnen zich melden via de website van LTO Noord. Daarnaast worden de leden twee vragen voorgelegd: “Welk vrijstellingsmechanisme zou er moeten komen voor dierrechten bij bedrijven die mest verwerken”, en “Hoe kunnen we bodemvruchtbaarheid, gewas opbrengst en productkwaliteit op pijl houden?”.

Beheer
WP Admin