AlgemeenNieuws

Kabinet adviseert minder vlees te eten

Den Haag – Het kabinet gaat het milieubeleid moderniseren. “Er is de afgelopen jaren veel bereikt. We hebben steeds minder last van zure regen of ernstige smog. Maar er is geen ruimte om achterover te leunen”, aldus staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

Ze wil dat de luchtkwaliteit nog verder moet verbeteren door Europese afspraken te maken over transport. Daarnaast wil de staatssecretaris nieuwe milieuproblemen en daarmee mogelijke gezondheidsproblemen vóór zijn. “We moeten alert zijn op de introductie van nieuwe stoffen in het milieu zoals genetisch gemodificeerde organismen”, zegt Mansveld.

Het kabinet wil burgers stimuleren om duurzamer te leven. Via het programma Duurzaam Doen geeft het kabinet concrete tips om duurzamer te leven. Zo adviseert het ministerie op het gebied van voedsel als eerste om minder vlees te eten door flexitariër te worden. “Al 86 procent van de Nederlanders is flexitariër en laat een of meer dagen per week vlees staan. Dat bespaart energie en is beter voor het milieu”, adviseert het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarnaast is het duurzamer om seizoensgroente te eten en om ervoor te zorgen dat minder voedsel wordt verspild. Op het gebied van energie adviseert het ministerie om beter te isoleren en zonnepanelen in te zetten als energiebron.

Volgens Mansveld is het verder nodig actiever internationaal samen te werken en in Nederland milieuwetten aan te passen en allerlei regels makkelijker te maken.

Beheer
WP Admin