Home

Nieuws 474 x bekeken 1 reactie

Geld ter voorkoming voedselcrisis CAR

Rome – De Wereldbank, Wereldvoedselorganisatie FAO en de regering van de Centraal Afrikaanse Republiek slaan de handen ineen om een grootschalige voedselcrisis te voorkomen. De Wereldbank draagt 8 miljoen dollar bij aan een 20 miljoen dollar kostend FAO-programma voor voedselhulp en landbouwsteun.

Zo'n 9.000 families ontvangen ieder een zak met 25 kilo zaden, zodat ze in staat zijn voor september dit jaar naar schatting 6.000 ton mais en noten te oogsten. Het zaaiseizoen begint midden april. In de Centraal Afrikaanse Republiek heerst een burgeroorlog. Er zijn 7.000 buitenlandse vredestroepen, maar de VN maakte nog deze week bekend te vrezen voor anti-islamitisch geweld.

Eén reactie

  • koestal

    Het is daar oorlog om het geloof,er is daar wel geld voor wapens,mogen wij voor voedsel zorgen ! Rare wereld

Of registreer je om te kunnen reageren.