Home

Nieuws 4249 x bekeken 19 reacties

Vion stuurt financieel directeur weg

Boxtel – Financieel directeur Kenaad Tewarie van Vion Food Group is door de Raad van Commissarissen, in overleg met algemeen directeur Michiel Herkemij, ontslagen. De partijen hadden een diepgaand verschil van mening over het te voeren beleid.

Het vleesconcern wil niet ingaan op de precieze toedracht van het ontslag. Het beleid is volgens directeur communicatie Marc van der Lee nog in ontwikkeling.
Tewarie is pas sinds 1 september in dienst en werkte in eerste instantie samen met interim-CEO Stefaan Vansteenkiste. Herkemij is sinds 15 januari CEO van Vion. In de tussentijd werd Vion Ingredients, een divisie die slachtbijproducten verwerkt en kadavers ophaalt, voor 1,6 miljard euro verkocht aan het Amerikaanse Darling International.
De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Hans Huijbers, zei eerder dat de Raad 'demissionair' is en zich daarom in principe alleen richt op het afronden van de jaarcijfers van 2013. De Raad treedt binnenkort af. Huijbers, tevens voorzitter van ZLTO, zei in een interview met Boerderij onlangs ook dat het management niet 'het recht heeft gekregen' te kijken naar acquisities en verkoop van onderdelen. Hij was woensdag niet bereikbaar voor commentaar. 
Tewarie kwam van retailservice-organisatie Euretco. Eerder was Tewarie onder meer financieel directeur bij rundvleesbedrijf Weyl en supermarktorganisatie Laurus. Herkemij vormt nu alleen de directie van Vion, dat jaarlijks circa 6,5 miljard euro omzet boekt. De Raad van Commissarissen start volgens de persverklaring nu de procedure voor het vinden van een nieuwe financieel directeur.

Laatste reacties

 • jan hien

  en hoeveel boeren € krijgt hij weer mee

 • Hogman1

  Afkoopsommetje van en klein miljoentje???????????
  Zal wel weer zo zijn

 • maatje 1904

  Het gaat maar om een paar centen per kilo

 • ronaldvernooy1

  speeltuin

 • part

  En alweer heeft iemand van het pensioen van de varkensboeren gesnoept.
  De zoveelste op rij die zorgde dat er miljarden euro's verdwenen, en het bestuur snoept lekker mee, of wisten zij hier echt niks van, en dat al vanaf 1997 ? Wel is bekend dat hun zakken steeds zwaarder werden.
  Jan

 • w v gemert

  Ze krijgen de organisatie maar niet onder controle, dit is al jaren zo. De gemiddelde zittingsperiode de laatste 10 jaar is wel erg kort.

 • ekoholland

  beste zlto leden maak hier een eind aan
  ze zijn helemaal de weg kwijt

 • lukas1

  Het enige wijze besluit.De heer Tewarie had zo wie zo al een bijzonder verleden.Onbegrijpelijk dat Vion hem had aangetrokken,maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.Wens Vion veel succes met nog een aantal goede beslissingen hopelijk komt het dan nog goed!!!

 • politiek

  Ook succes toegewenst met de beslissingen. Wil je een krachtig VION en ( Z)LTO krijgen die ook de gezinsbedrijven in visier heeft dan mogelijk nog meer drastische beslissingen !
  De reactie van # 6 is bijzonder onvolwassen als het van de NVV is.
  Veel beter kan men bekijken wat kan doen voor de varkenshouderij en met name voor de gezinsbedrijven,.

 • farmerbn

  Ik ben tegen een gouden handdruk bij vertrek van personeel maar voorstander voor bonussen bij goed resultaat. Dus als de vleesprijs voor de boeren goed is krijgt het personeel een bonus. Bij slecht resultaat een korting net zoals het inkomen van de boeren dan daalt.

 • gerstiroma

  direkteurtje hier direkteurtje daar, aanstellen ontslaan, bonus mee en de volgende

 • de denker

  Ben veel benieuwde waar dat meningsverschil over gaat.
  Als mensen diepgaande meningsverschillen hebben raakt het vaak iets.

 • Peerke1

  Hallo, zijn hoeveelste baantje was dat in de afgelopen paar jaar. Lopers blijven Lopers. is een oud gezegde.

 • Hthijssen

  Hallo, vanmorgen stond in de Telegraaf dat zijn werk na een half jaar erop zat.Hij had Vion de kneepjes geleerd van creative boekhouden ( 100 milj ) gevonden? Goed zo Vion ga zo door.???

 • Jan van het Zand

  Niet wanhopen mensen. Iedereen heeft al jarenlang commentaar op de gang van zaken bij VION. En dat betekent dat de kloofbijl er aan te pas moet komen om de organisatie goed en toekomstgericht er neer te zetten.
  De boom heeft 1 stam nodig én niet zoals totnutoe van de grond af aan 2, 3 of meer stammen. 1 stam maakt de organisatie simpeler én meer doelgericht. Er zal nog wel meer naar buiten komen, omdat er tot op de werkvloer fouten zitten in het breiwerk van de VION-bedrijfsorganisatie.
  Dat móet eruit, anders is VION geen knip voor de neus waard.
  Het zal ook móeten, omdat de gouden eieren verkocht zijn, om de kip in leven te houden. En de kip moet in leven blijven om over enkele jaren als een haan triomfantelijk te kunnen kraaien.

 • Jan Cees Bron

  Denken jullie dat het makkelijk zal zijn voor Vion om een nieuwe financieel directeur te vinden?

 • lukas1

  Gemakkelijk is het niet,goed over nadenken is uiteraard iets wat bij het ondernemerschap hoort.Daar heeft vion de laatste jaren niet in uitgeblonken zoals de feiten helaas weergeven.Jan Cees de Jager zou een geschikte kandidaat kunnun zijn het is de vraag of hij het zou willen!!!!

 • politiek

  Parel, # 15,

  Netjes verwoord ,
  Er zullen meer pijnlijke beslissingen MOETEN komen om alles weer gezond te krijgen.

 • hopman85

  vion is over een paar jaar weg, slechte mensen rip rip rip

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.