Home

Nieuws 2931 x bekeken 2 reacties

Vijftien meldingen over problemen met vergunning mestverwerking

Den Haag – Bij het meldpunt voor problemen met vergunningverlening voor mestverwerkingsinstallaties van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen Dienst Regelingen) zijn tot nu toe vijftien meldingen binnen gekomen van ondernemers die problemen ondervinden met de vergunningverlening.

Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer over de voortgang van de inzet van het ministerie om de vergunningverlening voor mestverwerkingsinstallaties te versnellen.
Het merendeel van de meldingen gaat over het ruimtelijk beleid van de provincie Noord-Brabant. De overige meldingen zijn divers van aard. "De problemen in Noord-Brabant worden mogelijk opgelost door de wijziging van de Verordening Ruimte, die Provinciale Staten van Noord-Brabant binnenkort zal behandelen. De andere meldingen worden door Rijkswaterstaat Leefomgeving geanalyseerd", legt een woordvoerder van het ministerie van IenM uit. Hierbij wordt gekeken of het mogelijk is om de knelpunten op te lossen waardoor er wel een vergunning verleend kan worden.

Naast het meldpunt bij RVO.nl wordt een commissie geïnstalleerd om voor mestverwerkingsinstallaties de juiste locaties te vinden. In deze commissie zijn de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven vertegenwoordigd. Het oorspronkelijke plan, het opstellen van een convenant over de versnelling van de vergunningverlening, bleek na overleg met diverse partijen niet mogelijk. Wel hebben provinciekoepel IPO, de VNG, de Unie van Waterschappen en LTO Nederland toegezegd deel te nemen in de commissie. Deze 'Commissie versnelling locatieontwikkeling mestverwerking' zal op korte termijn aan de slag gaan.

Laatste reacties

  • dommelje

    DAS MOOI

  • geuze

    Dit probleem speelt al vanaf 1984. Erg benieuwd hoe lang er nu nog zand in de machine zal worden gegooid door de verschillende instanties.

Of registreer je om te kunnen reageren.