Home

Nieuws 1021 x bekeken

Bleker kandidaat-voorzitter Veelogistiek Nederland

Zoetermeer – Henk Bleker (60) wordt mogelijk voorzitter van Veelogistiek Nederland, een nieuwe brancheorganisatie voor ondernemers in veehandel en veetransport die is ontstaan door fusie van NBHV, NBW, Veetrans en GNV.

Het bestuur draagt de oud-staatssecretaris voor landbouw op de algemene ledenvergadering van 22 februari voor. Het bestuur ziet in de Groninger "de ideale kandidaat", vanwege zijn connecties, kennis van de sector en gedrevenheid. 
Het betreft een functie voor twee volle dagen werk per week.  Bleker was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 staatssecretaris van landbouw. Hij werd gezien als een onorthodoxe bewindsman, onder meer door direct naar Moskou te vliegen toen de import van Nederlandse pootaardappelen door Rusland werd opgeschort, maar ook door zijn verzet tegen ontpoldering van de Hedwigepolder.
Volgens vice-voorzitter Andries Kingma van Veelogistiek Nederland past de keuze voor Bleker ook bij de internationale belangenbehartiging, zeg maar het open maken en open houden van grenzen, die de organisatie over neemt van het Productschap Vee en Vlees. "Bleker is een man met een zekere statuur, zeker in de sector. Dat Bleker zich in zijn ambtsperiode hard maakte voor dierenwelzijn, vind ik een plus, want dat is ook een speerpunt voor ons."
Bleker, gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in rechtsgeleerdheid, was voorheen voorzitter van het CDA, statenlid en gedeputeerde in de provincie Groningen, directeur van RTV Noord en bestuurder van voetbalclub F.C. Groningen. Tevens leidde hij 15 jaar lang een eigen adviesbureau. Recent werd bekend dat Bleker lid wordt van de Raad van Toezicht van zeehondencrèche Pieterburen. Bleker fokt zelf Welsh pony's.

Of registreer je om te kunnen reageren.