AlgemeenNieuws

Actiegroep wil Hedwigepolder niet als Natura 2000-gebied

Hulst – De Zeeuws-Vlaamse actiegroep Red Onze Polders roept tegenstanders van de ontpoldering van de Hedwigepolder op om massaal bezwaar te maken tegen de aanwijzing van het gebied als Natura 2000-gebied.

Vorige week presenteerde staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken het rijksinpassingsplan voor de Hedwigepolder. Daarbij werd het gebied gelijk voorlopig aangewezen als Natura 2000-gebied, in combinatie met het bestaande Natura 2000-gebied Westerschelde en Saeftinge. De aanwijzing is bedoeld om de Hedwigepolder onder het beschermingsregime van de Natuurbeschermingswet te brengen.

Bewoners en boeren in de Hedwigepolder krijgen hierdoor ook met beperkende regels en voorschriften te maken. De actiegroep vindt dat onnodig belastend. “De Raad van State kan de ontpoldering nog tegenhouden”, zegt Magda de Feijter van het actiecomité. “Zelfs als de vernietiging van het gebied onverhoopt tóch doorgaat duurt het nog jaren voordat de werkzaamheden daadwerkelijk beginnen”,  zegt De Feijter.

Red Onze Polders overweegt bij de Raad van State beroep aan te tekenen tegen de vaststelling van het Rijksinpassingsplan en de daarbij behorende besluiten.

Volgens het Rijksinpassingsplan kan in april 2016 de eventuele onteigeningsprocedure worden afgerond. Daarna kan in 2019 de polder onder water worden gezet voor natuurherstel van de Westerschelde.

Beheer
WP Admin