Home

Nieuws 985 x bekeken 1 reactie

Weer kritiek op 2 Sisters Food Group

Londen – Het Britse kippen- en voedingsbedrijf 2 Sisters Food Group zou leveranciers tot vier maanden laten wachten op hun geld. Alleen bedrijven die akkoord gaan met een korting op hun facturen, krijgen die rekening eerder betaald.

Dat heeft het actualiteitenprogramma Newsnight van de BBC onthuld. De BBC heeft de hand weten te leggen op een brief van het ook in ons land actieve voedingsbedrijf aan haar leveranciers. Wie de korting aanvaardt, kan rekenen op een prompte betaling maar anders loopt de betaaltermijn op tot 120 of in sommige gevallen 134 dagen.

De MKB-organisatie Federation of Small Businesses FSB levert ernstige kritiek op de handelwijze van 2 Sisters. Volgens de organisatie is het laat betalen van facturen één van de grootste problemen waar MKB-bedrijven mee te kampen hebben. Bovendien zou de handelwijze in strijd zijn met een EU-richtlijn die betaling binnen twee maanden verplicht stelt.

2 Sisters stelt in een verklaring dat de brief is bedoeld 'om onderhandelingen met de leveranciers op gang te brengen.' Het bedrijf claimt vorig jaar de facturen gemiddeld binnen 49 dagen betaald te hebben. 2 Sisters is de laatste tijd regelmatig bekritiseerd in de Britse pers, recent weer vanwege vermeende misstanden rond de hygiëne in haar bedrijven.

Eén reactie

  • jp.bierema

    Volgens mij betalen ze hier in Nederland binnen 7 dagen, daarom blijven reacties ook uit.
    Supermarkten halen die geintjes toch ook uit. Daar leren ze dat van natuurlijk.
    Maar toch goed dat Boerderij het even tipt, een gewaarschuwd mens telt voor 2. Ach, en anders is er wel een voerboer die financiert voor een vijfjarig contract toch.

Of registreer je om te kunnen reageren.