AlgemeenNieuws

Rendac stelt tariefverhoging voor

Son – Rendac wil de tarieven voor het ophalen, verwerken en vernietigen van kadavers met gemiddeld 17,5 procent verhogen.

Het bedrijf heeft hiertoe een voorstel gedaan aan het ministerie van Economische Zaken. Rendac zegt in 2014 erin geslaagd te zijn de kosten voor het ophalen en verwerken van kadavers licht te laten dalen. Het bedrijf zag echter in 2014 prijzen voor eindproducten fors dalen.

Rendac meldt dat de stijging van de totale destructielasten varieert tussen 2 en 24 procent. Na vaststelling van de definitieve tarieven door de minister en publicatie in de Staatscourant volgt in januari een overzicht van alle nieuwe tarieven. Vorig jaar leidde een forse tariefsverhoging, bijvoorbeeld 43 procent voor het ophalen van de meeste dieren, tot protesten van boerenorganisaties LTO en NVV.

Rendac denkt dat de kosten voor het ophalen van kadavers volgend jaar 0,3 procent daalt. De verwerking van dierlijk restmateriaal tot diermeel en dierlijk vet dat kan worden verkocht, dalen naar verwachting met 1,6 procent. De verkoopopbrengsten dalen volgens Rendac vermoedelijk met 25 procent. In voorgaande jaren waren verkoopprijzen historisch hoog, om in de tweede helft van 2014 sterk te dalen.

Rendac is sinds de verkoop van Vion Ingredients onderdeel van het Amerikaanse Darling International.

Beheer
WP Admin