AlgemeenNieuws

Rechter wil niet wachten op PAS

Den Bosch – De rechtbank in Den Bosch wil niet wachten op de invoering van de programmatische aanpak stikstof (PAS) bij de afronding van een omgevingsvergunning voor een bedrijf met 2.928 vleesvarkens annex wormenkwekerij in de gemeente Reusel De Mierden.

De rechter vindt dat de gemeente opnieuw naar de vergunning aanvraag moet kijken, nu de Stichting Megastallen Nee Lage Mierde op punten gelijk heeft gekregen in haar bezwaar. De stichting had onder meer aangevoerd dat onvoldoende was meegewogen welke gevolgen de ammoniakemissie van het bedrijf zou hebben voor het Natura2000-gebied Neterselsche en Mispeleindsche Heide. De gemeente had aangevoerd dat dat zou kunnen worden opgelost met de nieuwe wetgeving die in de programmatische aanpak stikstof wordt geregeld.

Maar daar wil de rechtbank niet op wachten. “Op dit moment is nog steeds niet duidelijk wanneer de programmatische aanpak stikstof in werking zal treden nu het ontwerp-programma Aanpak Stikstof pas op 10 januari 2015 ter inzage wordt gelegd”, aldus de rechter.  De gemeente moet de vergunningprocedure opnieuw doorlopen.

Lees meer over het stikstofbeleid

Beheer
WP Admin