Home

Nieuws 747 x bekeken 1 reactie

Rabo blijft dupe van actie geldtransporteurs

Utrecht - De Rabobank is de dupe geworden van een actie van het personeel van geldtransporteur Brink's Nederland. Door de actie waren in de loop van gisteren ongeveer vierhonderd van de ongeveer 2.300 geldautomaten van de Rabobank leeg.

De rechter wilde gisteren de actie niet meteen verbieden, hoewel Brink's daarop had aangedrongen. Dinsdag doet de rechter uitspraak.

De Rabobank was niet de enige bank met problemen, maar bij de andere banken was het effect veel minder groot. Een woordvoerder van ABN Amro liet weten dat bij hooguit twintig tot dertig geldautomaten de kans bestaat dat ze leeg zijn. Dat komt vooral doordat het merendeel van de geldautomaten van de bank door andere dienstverleners is bijgevuld. Bij SNS Bank waren er weinig tot geen gevolgen, aldus een zegsman.

De vakbonden riepen hun leden vrijdagavond op de geldautomaten van Rabobank en een aantal van ABN Amro en SNS Bank vanaf zaterdagochtend niet meer bij te vullen. Dit uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd werknemers van Brink's Nederland die hun baan verliezen.

De directie van Brink's Nederland kondigde zaterdag aan de rechter te vragen verdere acties te verbieden. Banken hadden maandag ook met andere problemen te maken: zo ondervonden klanten van ABN Amro hinder van een storing bij internetbankieren, Mobiel Bankieren en iDEAL van de bank.

Eén reactie

  • Seizoenskrediet

    Kans is groot dat de Rabo zichzelf in gaat dekken en er een andere geldtransporteur bij gaat nemen.
    Krijgen ze waarschijnlijk minder werk bij Brink's waardoor er nog meer mensen uit moeten.
    Weer een superslimme actie van de vakbonden!

Of registreer je om te kunnen reageren.