Home

Nieuws 1113 x bekeken 3 reacties

'LTO heeft zich niet ingezet voor productschappen'

Houten - Toen het er op aankwam heeft LTO zich niet ingezet voor het voortbestaan van de productschappen. Dat zegt scheidend voorzitter Jan Odink van de Nepluvi in een interview met Boerderij Vandaag.

"LTO heeft van oudsher altijd de beste lijnen gehad naar de politiek en ze hadden volgens mij nog wel iets kunnen bereiken", aldus Odink. "Op het moment dat het er op aan kwam hebben ze er niet voor gevochten. En was er geen houden meer aan." Odink noemt het verdwijnen van de productschappen vooral een drama voor de veehouderij. De productschappen waren er goed in om snel en adequaat met verordeningen en financiering in te spelen op nieuwe situaties. Nu moet de overheid dat doen en dat zal een stuk minder snel en adequaat gaan, denkt Odink.

De vertrekkende Nepluvi-voorzitter heeft er wél vertrouwen in dat de nieuwe branche- en producentenorganisaties voldoende bevoegdheden krijgen van minister Kamp.

Laatste reacties

 • Marco22

  De vraag is waar zet Lto zich wel voor in?
  Dat is alleen voor het optuigen van eigen incasso-bureau's zoals ZuivelNL.
  Nu krijgen de boeren twee instanties die zij in leven moeten houden.

 • gjh

  lto zal er nooit voor vechten als het erop aan komt dat is toch nu wel bekend Het zijn flapdrollen zonder ruggegraad.

 • Ad7

  Als ze er wel voor gevochten hadden, dan liep het nu storm op dit artikel door dezelfde kortzichtige mensen die hier nu kritiek leveren op de inzet van LTO. Ik hoop dat diezelfde mensen eens een keer nadenken over wat er echt van waarde is. Ik hoop niet dat deze kritiek van nu op de belangenbehartigers zich over een paar jaar gaat richten op de POV. Blijkbaar zijn er nu veel mensen die geloven dat de POV het wel zal 'regelen' voor hun, maar ik voorspel je dat die, net als de productschappen tot nu toe, óók niet welgevallige maatregelen zullen gaan afkondigen. En gaan we dan ook weer schreeuwen dat 'ZE' (de POV) niets voor ons doen?!!

Of registreer je om te kunnen reageren.