Home

Nieuws 1163 x bekeken 3 reacties

Kees van Zelderen nieuwe voorzitter LTO-vakgroep Biologische land- en tuinbouw

Den Haag - Kees van Zelderen (57) uit Westerbeek is vanaf 1 januari 2015 voorzitter van de LTO-vakgroep Biologische land- en tuinbouw.

Door het federatiebestuur van LTO Nederland is Van Zelderen benoemd. Hij is de opvolger van Evert Rienks uit Dronten die het voorzitterschap tijdelijk heeft waargenomen.

De nieuwe vakgroepvoorzitter heeft aan de Wageningen UR gestudeerd en is landbouwkundig ingenieur met als afstudeerrichtingen veeteelt, economie en voorlichtingskunde. Hij voert sinds 1992 een melkveehouderijbedrijf, sinds 2001 op biologische basis. De afgelopen jaren is hij voorzitter geweest van Biohuis.

Van Zelderen, vanaf 2009 voorzitter Biologische land- en tuinbouw ZLTO, is tevens bestuurslid van Biohuis (portefeuille Europese Zaken) en sinds 2011 lid van de raad van toezicht van Bionext. Voorts is hij lid van de Copa-werkgroep Biologische landbouw en bestuurder van Farmers Sector Group IFOAM, de koepel van biologische landbouw in Europa.

Laatste reacties

  • gerjan slingenbergh

    De onafhankelijkheid van het Biohuis is toch perfect geregeld.

  • kuiken007

    @gerjan bedoel je dit positief of negatief?

  • gerjan slingenbergh

    Bij de oprichting van het Biohuis is ons verzekerd dat het volledig onafhankelijk van de LTO zou opereren. Da is dus niet zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.