Home

Nieuws 792 x bekeken 4 reacties

ForFarmers doet overname in Groot-Brittannië

Lochem – ForFarmers neemt een serie activiteiten van de Britse voerproducent Countrywide over.

Het betreft activiteiten op het gebied van mengvoer, mixen, co-producten en enkelvoudige grondstoffen (met uitzondering van graan). De overnameprijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van €19,3 miljoen, gecorrigeerd voor liquiditeiten en bankschulden.
De overname vertegenwoordigt een omzet van €158 miljoen en een afzet van ongeveer 400.000 ton. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in Groot-Brittannië. De bedrijven kennen elkaar goed. De bedrijven werken sinds 2005 samen en ForFarmers is nu reeds hoofdproducent van mengvoer voor Countrywide.
Countrywide levert producten en diensten aan Britse boeren. De producten worden verkocht via winkels en directe verkoop aan veehouders. "Countrywide is een uitstekend voorbeeld van een veevoerbedrijf waarbij de verkoop van algemene en specialistische voerproducten van oudsher wordt gecombineerd met deskundig voederadvies aan klanten", aldus operationeel directeur Iain Gardner van ForFarmers UK.
ForFarmers is sinds de overname van BOCM Pauls in 2012 groot aanwezig is aan de andere kant van de Noordzee.  Eerder in 2014 kocht het bedrijf ook de Britse bedrijven Wheyfeed en HST Feed. Wheyfeed produceert jaarlijks meer dan 200.000 ton vloeibare bijproducten. HST Feed verkoopt jaarlijks ongeveer 140.000 ton rundvee- en pluimveevoer.
ForFarmers zette in 2012 de stap naar Groot-Brittannië om afzetkrimp in Nederland te compenseren.
ForFarmers is met een omzet van €2,6 miljard en een afzet van 8,5 miljoen ton diervoeders marktleider in Europa. De onderneming telt 2200 medewerkers en heeft behalve in Nederland productievestigingen in België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Laatste reacties

 • slutter

  Jongens, let op.

 • farmerbn

  Dit gaat fout zoals bij daf, bmw, vion etc.

 • abtje

  Deze jongens waren zo 'fatsoenlijk' om eerst niet meer coop te zijn zodat ze in ieder geval niet meer spelen met boerengeld.

 • welgro

  het is toch wel een heel gezond bedrijf daar in het oosten!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.