Home

Nieuws 3278 x bekeken

DuynieBeuker en Jan Bakker zelfstandig verder

Alphen aan den Rijn – DuynieBeuker en de veevoeractiviteiten van Jan Bakker gaan vanaf 1 januari zelfstandig verder. De vorig jaar aangekondigde overname wordt ongedaan gemaakt. Volgens een verklaring van de ondernemingen blijkt na een jaar gezamenlijk in de markt geopereerd te hebben de synergie tussen beide bedrijven onvoldoende te zijn.

"Na een overname of fusie is er sprake van een integratieperiode. Als blijkt dat het integratieproces niet leidt tot het beoogde synergievoordeel, getuigt het van kracht om de overname of fusie te heroverwegen", aldus Jeroen Rossy, commercieel directeur van Duynie Group. Het besluit is opmerkelijk omdat beide partijen veel meerwaarde in de overname zagen.
Voor Jan Bakker, dat onder meer een kalvermesterij, aardappelhandel en mesthandel behelst, was de veevoermarkt lastig geworden. Mede door een serie fusies in de markt zei de onderneming niet meer in staat te zijn een compleet pakket te leveren. Voor DuynieBeuker betekende de overname een forse uitbreiding in de ruwvoedermarkt, waar het vooral actief was in vochtrijke voeders.
Het veevoervolume van Jan Bakker werd bij de aankondiging van de fusie in oktober 2013 geschat op 450.000 tot 500.000 ton. Hoewel de bedrijven een jaar gezamenlijk zijn opgetrokken in de markt, is Jan Bakker wel onder eigen naam actief gebleven. Eigenaar en directeur Jan Bakker had na de voorgenomen overname ook een rol toebedeeld gekregen als adviseur.

Of registreer je om te kunnen reageren.