Home

Nieuws 502 x bekeken

Duitse uitbreidingsplannen intensieve veehouderij stabiel

Viersen - Het aantal ondernemers met bedrijfsuitbreidingsplannen in de Duitse intensieve veehouderij heeft zich dit jaar ten opzichte van 2013 stabiel ontwikkeld.

Volgens marktonderzoeker AgriDirect Deutschland is dit jaar 18,2 procent van de ondervraagde ondernemers voornemens om het bedrijf te vergroten. Dat is nagenoeg evenveel als een jaar eerder toen het cijfer slechts fractioneel (0,1 procent) hoger was.

In de  zeugenhouderij afzonderlijk is het percentage het hoogst met 21,1 procent en het laagst in de leghennenhouderij (14,4 procent). De zeugenhouders zijn wel ook het vaakst van plan het bedrijf te beëindigen. Plannen om te stoppen heeft hier namelijk 2,5 procent. Ook deze cijfers wijken niet af van die van een jaar eerder. Onder de leghennenhouders will 1,1 procent het bedrijf beëindigen. AgriDirect enquêteerde voor dit onderzoek in augustus en september 4.600 ondernemers. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.