Home

Nieuws 1066 x bekeken 1 reactie

Chicago gaat door met Europese graanbeurs

Parijs – CME Group, de grootste beurs ter wereld voor termijncontracten in onder meer agrarische grondstoffen, gaat door met haar plannen om een Europese graanmarkt op te zetten. CME hoopt de beurs al in maart 2015 te laten draaien, waarbij de eerste termijncontracten dan in september zouden aflopen.

CME Group wil de eerder bekendgemaakte plannen vooral doorzetten na gesprekken met de Franse graantelers die ontevreden zijn over het feit dat de bestaande graanbeurs van Euronext de gevolgen van de slechte kwaliteit van de recente oogst niet voldoende heeft kunnen opvangen. CME praat komende maand verder met enkele grote Franse graancoöperaties om de plannen uit te werken. Die coöperaties praten echter tegelijkertijd ook met Euronext over mogelijke verbeteringen in het aanbod. Inmiddels heeft de grootste Franse coop InVivo de gesprekken met beide partijen bevestigd. "Beide hebben ons oplossingen aangeboden waar we ons in kunnen vinden", aldus een woordvoerder. Frankrijk is veruit de grootste graanproducent van Europa maar ziet de export dit jaar danig teruglopen doordat de kwaliteit van veel van het geoogste graan niet aan de eisen voldoet.

Eén reactie

  • ed12345

    Als ik graan weg stuur wat niet aan de kwaliteitseisen voldoet krijg ik het gewoon terug bezorgd op mijn kosten zo simpel is dat

Of registreer je om te kunnen reageren.