Home

Nieuws 6311 x bekeken 8 reacties

Boer benoemd in RvC Rabobank

Utrecht – Rabobank heeft melkveehouder Arian Kamp (51) benoemd tot lid van de raad van commissarissen (RvC)van de Rabobank.

Kamp komt uit het Brabantse Raamsdonk en is als lokaal bestuurder veertien jaar nauw betrokken bij de Rabobank. Hij neemt de zetel over van oud-ZLTO-voorzitter Antoon Vermeer, die ook van een melkveehouderij kwam.
Kamp beschikt volgens de bank over een omvangrijk netwerk binnen de agrarische sector, het bedrijfsleven in bredere zin en bij overheden en maatschappelijke organisaties. De aanstelling van Kamp moet de binding van de Rabobank met de landbouw verzekeren en het coöperatieve karakter van de onderneming, die volgens critici onder druk staat, versterken.
Kamp is op dit moment voorzitter van de RvC van Rabobank Amerstreek en voorzitter van het kringbestuur Zuidwest-Nederland. Kamp is sinds 2013 vicevoorzitter van de RvC van de coöperatie Agrifirm. Van 1990 tot 1994 was hij voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt. In de periode van 1994 tot 2001 was Kamp vice-voorzitter van het Centrum voor Landbouw en Milieu.
President-commissaris Wout Dekker, zelf lang CEO van voerconcern Nutreco, is blij met de benoeming: "Arian Kamp is stevig geworteld in de lokale bankenwereld. Vanwege zijn coöperatieve grondhouding en zijn brede ervaring kan hij een belangrijke toegevoegde waarde leveren aan de modernisering  van de governance (het bestuur, red.) binnen de Rabobank. Ik ken hem als  een onversneden bewaker van het coöperatieve gedachtegoed."

Laatste reacties

 • vof.verhoeven1

  agrariche nederland vertegewoordig in de raad van commesarisse is toch een mooiere benaming in de moderne tijd van 2014

 • koestal

  goh,een boer in het bestuur van de Rabobank,waar zijn die vorige bestuursleden? hadden ze niet eerder een boer in het bestuur of waren dat allemaal academici die alle transacties goedkeurden,oa de Liboraffaire

 • Fa Gebr Laan

  Libor is niet het het enigste wat Rabo op zijn geweten heeft vraag maar aan Vermeer wat ze met klanten doen die bij Rabo verzekerd zijn.Kijk maar eens op Sbbo.eu en lees de verrichtingen van de NVAE de vereniging waarvan de voorzitter op kantoor zit bij Interpolis.Klanten zijn kansloos vanaf dag 1 als zij een zaak opstarten.Vermeer kan u uitleggen hoe het in zijn werk gaat.De NVAE staat na 20 jaar nadat ze ontmaskerd zijn pas op internet summier,dan kunnen ze lekker doorgaan met het kapot maken van Agrariërs .Wees op u hoede en ga niet met dit Kamp in zee.

 • melkveehouder .

  'De aanstelling van Kamp moet de binding van de Rabobank met de landbouw verzekeren en het coöperatieve karakter van de onderneming, die volgens critici onder druk staat, versterken' Na honderd jaar Boerenleenbank, opgericht door onze voorvaderen, is dit het resultaat. Bah!.

 • Ishtar

  Wat stelt het voor RvC bij Rabobank?
  Een baantjes machine?
  Wat heeft Antoon Vermeer nu bereikkt bij Vion of kritische observaties gedaan bij Rabobank?
  De Vion structuur met maar 1 aandeelhouder zlto is een fout van jewelste, en hij zou waar kan strafrechtelijk vervolgt moeten
  worden voor mis management, maar ja boeren laten alles maar gebeuren.
  Rabo is een baantje machine van voer en vee industrie.
  Gewone burgers zouden niets met deze bank te maken moeten hebben, en de komende jaren aangespoort moeten worden om weg te gaan daro.

 • Ishtar

  De aanstelling van Kamp is dus alleen om de boeren achterban te paaien......
  Zodat ze zaken blijven doen bij Rabo.
  Dat lijkt dus deze fucnties voor te zijn bij de RvC, niet kritisch zijn en blaffen op comando.

 • Ishtar

  Waarom geen interview hier op boerderij met Arian Kamp?
  Immers daar is ie speciaal voor aangesteld bij de Rabo, speciaal voor de agrarische achterban.
  Vraag 1, wat gaat hij doen aan als vb 3 jaar lang een melkprijs van 25cent?
  -laat hem 20 plannen en visies geven, immers hij is onversneden bewaker van het coöperatieve gedachtegoed en al jaren werkzaam bij de
  Rabo...........................................
  Vraag 2, en wat aan de lage varkensprijs?
  Vraag 3 wat gaat hij doen aan WHO deals?
  Vraag 4 is hij voor een handelsverdagr met USA, wat ten koste gaat van
  Europa?
  Vraag 5 is ie lid van de cDA, de partij met als enige doel geld?
  Eerst de antwoorden maar even afwachten om te zien of het de zoveelste ja knikker, is of ie dat misschien niet is.

 • haam

  vaak is het wiens brood men eet wiens taal men spreekt en wat is 1 stem waard in de RvC en hoe cooperatief is de rabo ?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.