Home

Nieuws 450 x bekeken

Bauernverband somber over boereninkomens

Berlijn - De Duitse landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) is somber over de inkomensontwikkeling op de bedrijven. "Voor het lopende bedrijfsjaar 2014/15 verwachten we duidelijk dalende resultaten in bijna alle sectoren," luidt de boodschap van DBV-topman Joachim Rukwied.

De prijzen van de landbouwgrondstoffen zijn door diverse oorzaken, waaronder de Russische importstop, sterk gedaald. Dat geldt weliswaar ook voor de prijzen van bedrijfsmiddelen, maar dat is niet voldoende, aldus Rukwied donderdag bij de presentatie van het nieuwe jaarlijkse Situationsbericht van de federatie, waarin de landbouw economisch en maatschappelijk uitvoerig wordt doorgelicht. Rukwied meent echter niet dat de bij de huidige zwakte van de markt sprake is van een structurele crisis. "De fundamentele positieve trends handhaven zich nog steeds. Daartoe behoort de groeiende koopkrachtige middenklasse in de opkomende landen zoals China en India, die graag voedingswaren uit Duitsland koopt. Deze markten leveren nu al gedeeltelijk een betere waardevorming op dan de afzet in het lageprijzensegment."

Of registreer je om te kunnen reageren.