Home

Nieuws 574 x bekeken

Zaadbedrijf veroordeelt bezetting onderzoekslab

Chappes – Het Franse zaadbedrijf Limagrain heeft de bezetting van haar onderzoekscentrum voor graanzaden in Chappes door een honderdtal aanhangers van de actiegroep Faucheurs Volontaires scherp veroordeeld.

De actievoerders drongen afgelopen donderdag vroeg in de ochtend het gebouwencomplex binnen om te protesteren tegen het onderzoek naar transgene zaden en gewassen. Twee directieleden van Limagrain kwamen daarbij snel ter plaatse om met de groep van gedachten te wisselen. Na een bezetting van vier uur vertrokken de betogers zonder verdere schade aan te richten. Desalniettemin heeft Limagrain in een verklaring de actie in scherpe bewoordingen veroordeeld. Volgens het zaadbedrijf is het onderzoek naar transgene teelten in Frankrijk legaal en voldoet het bedrijf zelf daarbij aan alle voorschriften. De Faucheurs Volontaires voeren al jaren actie tegen dit soort onderzoeken en hebben daarbij al tientallen velden met mais en andere gewassen vernietigd.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.