AlgemeenNieuws

‘Sancties kosten Rusland €40 miljard per jaar’

Moskou – De Russische economie loopt dit jaar €40 miljard schade op door de sancties van de Europese Unie. Volgend jaar is dat mogelijk zelfs €50 miljard, zei de Russische onderminister Aleksej Mesjkov van Buitenlandse Zaken zaterdag tegen persbureau Interfax.

Mesjkov baseert zich op cijfers van de Europese Unie zelf. ,,Ik heb van onze kant nog geen cijfers gezien, maar die zullen vergelijkbaar zijn”. De onderminister zei daarbij dat de EU met de sancties in eigen voet schiet, omdat ze geld en banen kosten.

,,De sancties zullen in dit geval meer schade doen aan de Europese economie dan de Russische”, zei Mesjkov. De strafmaatregel is namelijk vooral van toepassing op producten die door de EU naar Rusland worden geëxporteerd, redeneert de onderminister.

Mesjkov liet weten dat als de Europese Unie besluit de sancties op te heffen, de Russen hetzelfde zullen doen met de tegensancties. ,,Het enige wat wij van onze Europese partners verwachten, is dat zij stoppen met het opleggen van meer zinloze sancties en overgaan op opheffing van sancties en zwarte lijsten”, zei Mesjkov.

Beheer
WP Admin