Home

Nieuws 1004 x bekeken 1 reactie

Samenwerking Nederlandse en Indiase landbouw

New Delhi – The Netherlands Agro Food & Technology Centre India (NAFTC-India) en YES Bank, de op vier na grootste commerciële bank in India, hebben een kennispartnerschap gesloten. Ze deden dit bij het bezoek van minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen aan India, dat de komende vijf jaar de voedselproductie wil verdubbelen.

Doel van het kennispartnerschap is de samenwerking tussen de Nederlandse en Indiase agribusiness verder te versterken. YES Bank is weliswaar niet de grootste bank in India, het is een toonaangevende speler op het vlak van voeding en agribusiness. India ziet Nederland als één van de belangrijkste spelers in de landbouw, vooral op het gebied van kennis en technologie.
De Indiase landbouw bestaat voor een groot deel uit kleinschalig werkende boeren die betrekkelijk weinig gebruik maken van moderne productiemiddelen, waar in Nederland boeren juist uiterst modern hun vak uitoefenen. Daarnaast is de Nederlandse sector aanzienlijk meer gericht op duurzaamheid dan de Indiase landbouw, waar nog veel wordt geboerd om te overleven.
Marijn Leijten, directeur NAFTC-India: "Dit partnerschap biedt kansen voor onze leden om in samenwerking met YES Bank Nederlandse kennis en expertise in India aan de man te brengen. We hopen in de toekomst samen te werken in de sectoren landbouw, zuivel, tuinbouw, veeteelt en voedselverwerking."

Eén reactie

  • .....

    Als overheid een beetje mooie sier lopen maken met onze landbouw, terwijl ze hier de boeren het liefst uit het land trappen

Of registreer je om te kunnen reageren.