Home

Nieuws 669 x bekeken

Provincie Flevoland stelt 'Floriade Werkt!' vast

Lelystad - Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben het economisch programma 'Floriade Werkt!' vastgesteld. Dit moet de basis bieden voor kenniscirculatie door bedrijven en instellingen in de Innovatiewerkplaats die wordt gecreëerd op het toekomstig Floriadeterrein.

'Floriade werkt! is een programma met als doel economische 'spin-off' te genereren voor de agrofood- en tuinbouwsector in Flevoland. Dat doet de provincie door op het Floriadeterrein een werkplaats te realiseren, waarin bedrijven (samen) kunnen werken aan innovatieve ontwikkelingen. Voor deze werkplaats hebben Provinciale Staten bij de Perspectiefnota al de kapitaal- en exploitatielasten beschikbaar gesteld.
De activiteiten in de Innovatiewerkplaats worden gestimuleerd door een economisch programma, waarvoor de provincie €2 miljoen uit de voor de Floriade geoormerkte €10 miljoen binnen IFA2 (Investeringsprogramma Flevoland Almere) wil inzetten. Dit bedrag dient als cofinanciering voor een EFRO-aanvraag voor €2 miljoen in het aankomende OP West-programma (Operationeel Programma landsdeel West). Dit programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
De Floriade bestaat uit een gebiedsontwikkeling in en rond het Weerwater in Almere, uit een wereldexpositie in 2022 en uit een tien jaar durende 'making of'- periode. In deze 'making of'- periode worden onder meer een jeugdfloriade ('Urban Greeners') en een 'Growing Green Cities'- beweging in gang gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.