Home

Nieuws 3852 x bekeken 2 reactieslaatste update:26 nov 2014

Oplaat onmiddellijk opgestapt als VVD-voorzitter Overijssel

Holten - Gert-Jan Oplaat is met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van de Kamercentrale Overijssel van de VVD. Het provinciaal bestuur volgde de voorzitter, waardoor de Kamercentrale nu zonder bestuur zit.

Reden voor het opstappen van Oplaat was een besluit van de meerderheid van de vergadering om de voorzitter niet de mogelijkheid te geven zich alsnog volgens de regels herkiesbaar te stellen. Bij de voorbereiding van de herverkiezing van Oplaat waren de reglementen niet geheel in acht genomen. In tegenstelling tot de regels had Oplaat niet twee maand van tevoren aangegeven dat hij herkiesbaar is, maar slechts een maand.

Een deel van de vergadering wilde dat oplossen door de herverkiezing uit te stellen tot de voorjaarsvergadering. Maar de kleinst mogelijke meerderheid was daartegen. Daardoor was Oplaat op dat moment niet herkiesbaar.

Oplaat, die tot eind van dit jaar nog voorzitter is van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, had de bedoeling aan te blijven tot de Statenverkiezingen. "Maar ik wil geen speelbal worden van procedurespelletjes. Wij hebben wel belangrijker dingen te doen", zegt de opgestapte voorzitter.

Laatste reacties

  • boer-bram

    Draaikont

  • Jan van het Zand

    Regels zijn er om te overtreden? Niet dus. Ook niet binnen de VVD.

Of registreer je om te kunnen reageren.