Home

Nieuws 372 x bekeken

Nieuw bemestingprogramma OCI Agro en BLGG

Geleen – Kunstmestproducent OCI Agro en onderzoekslaboratorium BLGG hebben samen een nieuw bemestingsadviesprogramma ontwikkeld. Hiermee is op bedrijfsniveau te zien of aan de wettelijke bemestingsnormen wordt voldaan en in hoeverre de organische stof in de bodem terugloopt, gelijk blijft of toeneemt.

Het programma vervangt bij OCI Agro de rekentool in Nutrinorm onder de naam Nutrinorm-Bemestingsplanner. BLGG biedt het programma aan onder de naam TerraDecide, waarbij het gekoppeld kan worden aan  het systeem van BLGG om zo automatisch bodemanalyseverslagen te laten koppelen aan percelen. In de toekomst moet het ook mogelijk worden gemaakt dat resultaten van andere laboratoria of gegevens uit andere teeltregistratiesystemen automatisch gekoppeld kunnen worden. Het adviesprogramma focust zich op reparatie van bodemvruchtbaarheid, naar eigen zeggen van de ontwikkelende bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.