AlgemeenNieuws

‘Vion zet Duitse bedrijven in etalage’

Amsterdam – Vion Food zet opnieuw bedrijfsonderdelen in de etalage.

Hoogstwaarschijnlijk worden de Duitse activiteiten verkocht. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) op basis van eigen onderzoek. Ook zou volgens het blad de optie op tafel liggen om het hele bedrijf te verkopen.

Vion wil de berichten van het FD bevestigen noch ontkennen. “Wat we lezen in het FD is een variatie op thema’s en geruchten en speculaties zoals die al langer de ronde doen sinds deze zomer. Vion ontkent of bevestigt niets”, aldus woordvoerder Geert Pielage namens het bedrijf.

Pielage geeft verder aan dat het bedrijf allerlei strategische opties onderzoekt en daarbij kijkt naar alle bedrijfsactiviteiten: “Als er een besluit wordt genomen over een omvangrijke aanpassing van de organisatie, zal Vion daar onmiddellijk over naar buiten treden.”

De verkoop zou noodzakelijk zijn omdat Vions banken niet willen meewerken aan de sanering van de Duitse bedrijfsonderdelen. Het bedrijf zit nog steeds in speciaal beheer bij de banken en leidt verliezen. Het ziet geen kans om de Duitse bedrijven, de belangrijkste oorzaak van die verliezen, afdoende te saneren.

Volgens het FD heeft Vion al een adviseur van de zakenbank Morgan Stanley in huis om de financieringsproblemen op te lossen. Het blad meldt dat volgende week knopen worden doorgehakt over welke stappen er moeten worden genomen.

Voor de hand liggende kopers van de Duitse bedrijven zijn Tönnies en Danish Crown. Ook Chinese bedrijven zouden belangstelling kunnen hebben.

Beheer
WP Admin