AlgemeenNieuws

Thieme wil opheldering over investeringen pensioenfondsen stallen

Den Haag – Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) roept de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën op om te stoppen met het investeren in buitenlandse veehouderijen.

Volgens Thieme is het ambtenarenpensioenfonds ABP aandeelhouder van de grootschalige veehouderijen BRF in Brazilië en Charoen Pokhand die vestigingen heeft in Thailand en China. Thieme heeft Kamervragen gesteld.  Uit onderzoek van economisch onderzoeksbureau Profundo blijkt volgens Thieme dat Nederlandse financiële instellingen investeren in megastallen. Hieruit zou ook blijken dat ambtenaren indirect via pensioenfondsen investeren in legbatterijen en megastallen, die in Nederland verboden of ongewenst zijn.

Thieme vraagt aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën wat ze er van vinden dat het pensioenfonds investeert in legbatterijen die in Nederland verboden zijn. Ze roept de ministers op om actie te ondernemen door het pensioenfonds te vragen hiermee te stoppen of door een ander pensioenfonds te kiezen voor ambtenaren.

Beheer
WP Admin