Home

Nieuws 342 x bekeken

Slappe biermarkt Azië raakt SABMiller

Londen - Bierbrouwer SABMiller heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar last gehad van lastige marktomstandigheden in China en Australië. Ook in Europa zijn de bierverkopen na een sterk voorjaar ingezakt, waardoor de omzetgroei onder druk is gekomen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

SABMiller, dat onlangs een overnamebod op Heineken resoluut afgewezen zag worden, behaalde in de periode juli tot en met september 3 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat was met name te danken aan een sterke groei in Afrika en Latijns-Amerika. In de regio Azië en Oceanië daalden de verkopen met 3 procent, in Europa met 2 procent. In het eerste kwartaal nam de totale omzet nog met 6 procent toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.