Home

Nieuws 334 x bekeken 1 reactie

Russische markt drukt bierverkopen AB InBev

Leuven - Een afnemende bierverkoop in Rusland drukt de afzet van Anheuser-Busch InBev (AB InBev). 's Werelds grootste brouwer, bekend van merken als Budweiser, Corona en Stella Artois, zag de totale verkopen in het derde kwartaal met 2,6 procent teruglopen. Dat bleek vrijdag uit de cijfers die het Belgische concern presenteerde.

In Rusland zakte de bierafzet in de periode juli-september op jaarbasis wel met een vijfde in. AB InBev heeft er, net als rivalen Heineken en SABMiller, last van een afnemende vraag door de spanningen met het Westen. Verder kampt het concern in Rusland met verhoogde regeldruk.

Ook de bierverkopen in China vielen afgelopen driemaandsperiode tegen. Deze liepen met 4,9 procent terug, als gevolg van ongunstige weersomstandigheden.

In belangrijke markten als de Verenigde Staten en Brazilië was eveneens sprake van een daling in de verkopen. Maar AB InBev houdt vast aan eerdere verwachtingen dat de verkoopvolumes hier binnenkort weer zullen aantrekken.

De bedrijfswinst (ebitda) van de brouwer steeg, vergeleken met een jaar eerder, met 1,3 procent tot ruim $4,7 miljard (bijna €3,8 miljard). Dat is een stuk minder dan het groeicijfer van 9,5 procent dat over het tweede kwartaal werd gerapporteerd.

De omzet van AB InBev pluste, exclusief wisselkoerseffecten, met 2,3 procent tot $12,2 miljard. De prestaties waren zwakker dan analisten hadden voorspeld.

ANP/Bloomberg

Eén reactie

  • agratax2

    Afzet InterBev bekende merken daalde in Rusland, kan ik me iets bij voorstellen. Als de Russen nu meer -eigen- merk bier zijn gaan drinken is er niet veel aan de hand. De grote merken hebben hun eigen JointVentures met lokale brouwerijen en eigen merk. InterBev heeft in de Oekraine ongeveer het maximaal haalbare percentage bier productie en in Rusland bezirt ze ook de nodige grote Joint Ventures. Het wordt erger als de Russen weer overgaan op Wodka uit Nederland onder Russsich label.

Of registreer je om te kunnen reageren.