AlgemeenNieuws

‘Rusland zal lijst niet versoepelen’

Moskou – Rusland is niet van plan de boycotlijst te versoepelen. Dat zei de Russische minister van landbouw Nikolai Fyodorov vrijdag, aldus staatspersbureau Itar-Tass.

“Alleen als de westerse landen hun houding ten opzichte van Rusland veranderen, zou de lijst aangepast kunnen worden”, zo stelde Fyodorov. “We wachten tot zij hun kijk op Rusland heroverwegen en niet langer hun ogen sluiten voor de realiteit.” De landbouwminister gaf aan dat zijn ministerie vele verzoeken had ontvangen om bepaalde producten van de lijst te halen, maar benadrukt dat er wel een heel goede reden moet zijn om het huidige importverbod aan te passen. Alleen woorden zijn daarbij niet genoeg, zo laat Fyodorov weten.

Eind september vroegen Russische vlees- en zuivelverwerkers hun regering nog om de importstop af te zwakken, omdat zij vreesden grondstoffen tekort te komen voor hun producten. De Russische regering zoekt naarstig naar andere leveranciers, van Turkije tot China, maar zal dus niet aan de wens van de verwerkende industrie tegemoet komen.

Beheer
WP Admin