Home

Nieuws 601 x bekeken

'MER-rapport Rijnwoude onvolledig'

Alphen aan den Rijn – De veehouderij rondom Rijnwoude moet voorlopig geen extra ruimte krijgen, blijkt uit een advies van de Commissie voor de Milieueffectrapportage.

Een nieuw bestemmingsplan moest voor meer ontwikkelruimte voor de veehouderij zorgen, maar de milieueffectrapportage (MER) die de gemeente Alphen aan de Rijn hiervoor liet opstellen laakt bepaalde informatie, zo stelt de commissie.

Daarom adviseert deze de gemeente eerst een aanvullende rapportage op te stellen. Hier moet onder andere meer aandacht in zijn voor alternatieven voor het voornemen en moet aangetoond worden dat de ontwikkelingsruimte gerealiseerd kan worden zonder aantasting van Natura 2000-gebieden. Daarnaast mist het MER-rapport inzicht in de gevolgen van de mais- en ruwvoerteelt voor de instandhouding van het landschap, volgens de commissie.

De Commissie voor de MER is er wel over te spreken dat het rapport al bij het voorontwerp van het bestemmingsplan is opgesteld, zodat eventuele gevolgen nog kunnen worden meegewogen bij het definitief opstellen van het bestemmingsplan.

Of registreer je om te kunnen reageren.