Home

Nieuws 1040 x bekeken 1 reactie

Lpg-fabriek draait op slachtafval

Rotterdam - 's Werelds eerste fabriek die biologische lpg gaat produceren uit onder meer slachtafval draait vanaf eind 2016 op de Maasvlakte.

Dat heeft het Finse Neste Oil besloten, schrijft het Financieele Dagblad. De eerste klant wordt SHV Energy, onderdeel van het grote Nederlandse familiebedrijf SHV en een van de grootste distributeurs van lpg ter wereld.

De investering kost €60 miljoen. De lpg-fabriek wordt aangesloten op de bestaande raffinaderij van Neste Oil op de Maasvlakte. Deze maakt uit onder meer slachtafval en visresten biodiesel. Van de gassen die daarbij vrijkomen, wordt straks 160.000 ton bio-lpg gemaakt.

Waarschijnlijk wordt de biologische lpg net als biodiesel bijgemengd bij de fossiele variant, maar SHV zegt ook pure bio-lpg te kunnen gaan leveren. Lpg wordt gebruikt voor verwarming, koken en vervoer. In Nederland is lpg vooral bekend als autobrandstof.

Eén reactie

  • Elevage

    de titel suggereert dat het al aan de orde van de dag is, maar niets is minder waar

Of registreer je om te kunnen reageren.