AlgemeenNieuws

LTO: meer geld voor verduurzamen

Den Haag – Het kabinet pleit voor verdere verduurzaming van de agrarische sector. Dan moet er niet tegelijkertijd gekort worden op de regelingen die de verduurzaming aanjagen. Dat zegt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland.

Hij doet deze uitspraak aan de vooravond van de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken in de Tweede Kamer. Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma bezuinigt in haar begroting op de investeringsregelingen Vamil, MIA en EIA. Hier is Maat het niet mee eens. LTO Nederland is bereid om eventueel te kijken hoe deze regelingen kunnen worden samengevoegd en beter afgestemd worden op echte innovaties.

LTO pleit voor meer steun aan de verduurzaming van de agrarische sector. “Het kabinet wil de positie van de agrarische keten versterken, maar trekt steeds minder uit voor de verduurzaming van de sector”, constateert LTO. In de sector is volgens de organisatie veel ambitie om te verduurzamen. “Boeren en tuinders leveren op dat gebied prima prestaties. Maar een beetje smeerolie hebben we hard nodig”, aldus Maat.

Beheer
WP Admin