Home

Nieuws 462 x bekeken

ING verwacht exportgroei met 2,5 tot 3 procent

Amsterdam - Al vijf jaar op rij draagt internationale handel positief bij aan de economische groei in Nederland. Ook dit jaar zorgt de groei van de export voor de belangrijkste bijdrage aan de verwachte economische groei van 0,6 procent, stelt ING maandag.

Dit jaar groeit het exportvolume volgens ING naar verwachting met 2,5 à 3 procent. In euro's gemeten groeit de export dit jaar vooralsnog niet. Als gevolg van lagere grondstofprijzen daalt de exportwaarde naar de belangrijkste exportbestemming Duitsland met 3,5 procent. Maar de waarde van de export naar België (+2,2 procent), Turkije (+4,3 procent) en Polen (+2,2 procent) stijgt wel. De groei komt voor een belangrijk deel van producten uit de maakindustrie, zoals metaalproducten en machines.

ING richt de komende weken met een campagne de aandacht op het belang van internationaal zakendoen. De bank laat tijdens de campagne zien hoe ondernemers internationale risico's, zoals valutarisico's, kunnen beheersen, maar biedt ook ondersteuning in internationaal cashmanagement, de juiste financieringsmix en het vergroten van kennis en netwerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.