Home

Nieuws 719 x bekeken

'Herzien nitraatrichtlijn kost tijd'

Brussel – De Franse regering gaat de nieuwe Europese Commissie zo snel mogelijk vragen om een herziening van de nitraatrichtlijn en van het normenstelsel waarop die richtlijn is gebaseerd. ''Maar we hebben wel tijd nodig om over die zaken opnieuw te onderhandelen'', aldus minister Stéphane le Foll van landbouw tegenover demonstrerende boeren tijdens de veemanifestatie Sommet de l'élevage.

Dat Frankrijk een herziening van de nitraatrichtlijn wenst, is al eerder meegedeeld door premier Manuel Valls. Le Foll heeft nu bevestigd dat Parijs dat zo snel mogelijk bij de nieuwe landbouwcommissaris zal aankaarten. Hij heeft onlangs een aanzienlijke uitbreiding van de nitraatgevoelige zones moeten aankondigen om alsnog aan de richtlijn te voldoen. ''Maar we willen nu het hele stelsel overhoop halen. Wij willen daarmee voorkomen dat veehouders gedwongen worden om te investeren.''

Of registreer je om te kunnen reageren.