Home

Nieuws 616 x bekeken

Europees Parlement wil meer regels voor eerlijke handel

Brussel – De landbouwcommissie van het Europees Parlement roept de Europese Commissie op om met nieuwe regelgeving te komen om oneerlijke handelspraktijken in de voedselketen tegen te gaan. De parlementariërs vinden de maatregelen die tot nu toe genomen zijn onvoldoende. Ze willen meer bescherming voor de kleine spelers in de keten, zoals boeren en tuinders.

Het Parlement wil dat de regels per lidstaat beter op elkaar worden afgestemd. Daarvoor pleit ook de Europese boerenorganisatie Copa Cogeca.

Europarlementariër Michel Dantin (Christendemocraten) heeft voorgesteld om als parlement zelf met een plan van aanpak te komen om nieuwe regels op te stellen. Hij kreeg hiervoor ruime steun in de landbouwcommissie.
De Europese Commissie heeft vorig jaar een convenant gesloten over eerlijke handelspraktijken. Inmiddels hebben meer dan honderd bedrijven in Europa zich aangesloten bij het convenant. De politici vinden dit convenant echter te vrijblijvend en willen duidelijkere regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.