Home

Nieuws 355 x bekeken

Duitse voedingsprijzen stijgen licht

Wiesbaden - De consumentenprijzen van voeding zijn in Duitsland in oktober ten opzichte van september volgens de voorlopige berekeningen van het Statistische Bundesamt licht gestegen, en wel met 0,7 procent. Dat heeft het bureau donderdag bekendgemaakt.

Het stijgingspercentage is iets lager dan van september ten opzichte van augustus. Toen was de voedingsprijsstijging 0,9 procent. Het algehele prijspeil van goederen en diensten liep in oktober ten opzichte van september terug, namelijk met 0,3 procent, vooral als gevolg van de energieprijzen. Daarmee is dus sprake van de door de economen zo gevreesde deflatie. Over het jaar als geheel noteren de statistici nog een inflatie, in dit geval van 0,8 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.