AlgemeenNieuws

Dijksma laat nertsenhouders even met rust

Den Haag – Er komen vooralsnog geen strengere huisvestingsregels voor de nertsenhouderij. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer.

De staatssecretaris gaat niet in op de suggestie van de PvdA-fractie om  extra eisen te stellen op het gebied van huisvesting, foerageerbeleid en de speenleeftijd van nertsen.

De staatssecretaris vindt het niet nodig nu extra eisten te stellen, ook al heeft de rechter het voorgenomen verbod op de nertsenhouderij buitenwerking gesteld. De bewindsvrouw gaat ervan uit dat zij in hoger beroep alsnog het gelijk aan haar zijde krijgt en dat de Wet verbod pelsdierhouderij alsnog van kracht wordt.

Extra eisen vindt zij op dit moment niet opportuun, juist omdat er op termijn een verbod aan komt. Het zou volgens de staatssecretaris niet billijk zijn de ondernemers nu op extra kosten te jagen door strengere eisen, om vervolgens het bedrijf verplicht te moeten beëindigen.

Volgens Dijksma is het niet mogelijk om een nationaal verbod in te stellen op de invoer van bontproducten die niet zijn geproduceerd volgens de in Nederland geldende normen en regels.

Beheer
WP Admin