Home

Nieuws 287 x bekeken

Chinese miljoenen voor landbouwontwikkeling

Peking – China doneert $50 miljoen (€39 miljoen) aan een fonds van wereldvoedselorganisatie FAO. Het geld wordt de komende vijf jaar uitgegeven aan projecten die ontwikkelingslanden helpen hun landbouwproductie op te voeren en verduurzamen.

De donatie werd aan de vooravond van Wereldvoedseldag aangekondigd door de Chinese premier Li Keqiang tijdens een speech bij de FAO in Rome.
"De stille crisis van honger en armoede is een grote uitdaging en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid", aldus Li. "Voedsel is een fundamenteel mensenrecht, waarvan alle andere mensenrechten afhankelijk zijn. China heeft bittere herinneringen aan honger en wil een wereld zien die vrij is van honger en armoede. We zijn bereid onze technologie en expertise te delen, zonder enige terughoudendheid."
Directeur-generaal van de FAO José Graziano da Silva voegde hier aan toe dat het opheffen van honger wereldwijd geen ver toekomst beeld is. "We kunnen het nog binnen de tijd van onze levens bereiken." De Braziliaan prees China voor het feit dat sinds 1990 niet minder dan 138 miljoen Chinezen minder chronisch honger lijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.