AlgemeenNieuws

Tuinbouw als middel om zorgkosten te bestrijden

Den Bosch – HAS Hogeschool heeft per 1 december 2013 een nieuw lectoraat ingesteld: het lectoraat Groene Gezondheid met als lector dr. ir. Herman Peppelenbos. Het nieuwe lectoraat richt zich op het vergroten van de bijdrage van de tuinbouwsector aan het terugdringen van de zorgkosten. Het gaat om het vormen van slimme allianties met aandacht voor zowel de teelt van gezonde(re) tuinbouwgewassen als de consumptie van groente en fruit. Door bij te dragen aan gezonde eetpatronen wil dit lectoraat zorgen voor impact op onze gezondheid en vitaliteit.

Het lectoraat wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken. “Als lector Groene Gezondheid ga ik mij richten op onderzoek en onderwijs aan tuinbouwgewassen en -producten die nog beter bij kunnen dragen aan een gezond eetpatroon van mensen”, stelt dr. ir. Herman Peppelenbos. “Ook wil ik meer zicht krijgen op belemmeringen voor het eten van verse groente en fruit en de kansen om daar verandering in te brengen.”

Peppelenbos is sinds een aantal jaren voor zowel de overheid als voor het bedrijfsleven betrokken bij diverse projecten naar voeding en gezondheid. “Preventie van chronische ziekten, maar ook het voorkomen van ondervoeding en het ondersteunen van herstel na ziekte zijn doelstellingen van die projecten. Al deze vormen van preventie kunnen bijdragen aan het terugdringen van de oplopende kosten in de zorg.”

Beheer
WP Admin