AlgemeenNieuws

Louise Fresco nieuwe voorzitter WUR

Wageningen – Louise Fresco wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Wageningen UR per 1 juli. Zij volgt Aalt Dijkhuizen op die op 1 maart na twaalf jaar afscheid neemt van Wageningen UR.

Fresco is momenteel universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is zij honorary professor aan Wageningen University.

Fresco is een internationaal werkzaam op het gebied van voedselzekerheid, internationale samenwerking en wetenschap. Zij heeft enkele jaren gewerkt voor de FAO in Rome.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen UR, Job Cohen, zegt over de benoeming: “Wageningen UR staat internationaal op de kaart als leidend in het domein gezonde voeding en leefomgeving. Louise kan vanuit haar internationale ervaring en haar brede wetenschappelijke achtergrond deze positie uitbouwen. Ook verwachten we dat ze haar verbindend vermogen zal inzetten om de missie van Wageningen UR te verwezenlijken.”

Fresco is blij met haar benoeming: “Wageningen gaat over de vragen die mij mijn hele leven hebben beziggehouden. Vragen over voedselzekerheid, over de toekomst van onze economie, de vergroening en biomassa. Al die dingen die zo relevant zijn vandaag de dag en waarin Wageningen actief een rol speelt, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ik vind het fantastisch om daar aan mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Fresco zal haar commissariaat van de Rabobank en haar lidmaatschap van de SER neerleggen.

Beheer
WP Admin