Home

Nieuws 1550 x bekeken

Huijbers: ZLTO wil beter communiceren

Den Bosch – De ZLTO wil in de toekomst nog meer dan voorheen transparantie naar de leden verschaffen. Dat zegt voorzitter Hans Huijbers in reactie op klachten over de communicatie die werden geuit op een ledenbijeenkomst over de gang van zaken bij vleesverwerker Vion.

"Het stoort leden dat overal in de pers is geschreven over Vion, maar veel minder in het eigen ledenblad Nieuwe Oogst. Daarvan hebben we geleerd." Huijbers benadrukt dat hij en anderen door het verkoopproces van Vion Ingredients weinig konden vertellen. "We kwamen in een face waarin vertrouwelijkheidsverklaringen worden getekend. Op dat moment ben je aansprakelijk. Als je toch informatie naar buiten brengt en de verkoop ketst af, zal een schuldige worden gezocht." Daar komt bij dat Huijbers vond dat sommige informatie die elders al was gepubliceerd niet 'dubbel' ook nog hun weg naar de kolommen van Nieuwe Oogst hoefden te vinden.

"Dat gaan we in de toekomst misschien anders bekijken. Ons blad is voor sommigen natuurlijk ook de belangrijkste of enige informatiebron over de sector." Andere thema's die aan bod kwamen op de bijeenkomst maandagavond zijn de aankoop van het Britse Grampian in 2008 en het terugkopen van aandelen die de directie had moeten kopen om binding met het bedrijf te versterken. Het was een stevige discussie, aldus Huijbers, die in de toekomst de communicatie over Vion wel meer wil overlaten aan de nieuwe CEO van Vion, Michiel Herkemij.
De bijeenkomst stond aanvankelijk open voor de pers. Hiervan werd toch afgezien, volgens Huijbers omdat "toehoorders van de pers de leden en misschien mij ook zouden afremmen. Dat past niet bij een bijeenkomst van totale openheid." Vion is indirect eigendom van de ZLTO. "De emotionele band is heel sterk."

Of registreer je om te kunnen reageren.