Home

Nieuws 416 x bekeken 1 reactie

Weekers: accijns op brandstof niet verhoogd

Den Haag - Het kabinet gaat de accijns op brandstoffen als benzine en diesel niet verhogen. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) beloofde dat woensdag in de Tweede Kamer.

Wel speelt de inflatiecorrectie die al sinds jaar en dag in de wet staat, maar het kabinet heeft daarnaast geen verhoging in petto, aldus Weekers. Aanleiding voor zijn opmerkingen waren vragen van Kamerleden naar aanleiding van een bericht woensdag in De Telegraaf.

Weekers verwees naar het standpunt van staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu), die het een interessant idee vindt om de accijns op gewone brandstoffen te verhogen om zo de accijns op biobrandstof te kunnen verlagen. Dat mag ze vinden, zei Weekers, maar hij gaat als staatssecretaris over de accijnzen en hij voelt er niks voor.

Eén reactie

  • vannoord

    Goede beslissing vindt ik, hoe moet je anders straks 7 miljard mensen voeden?

Of registreer je om te kunnen reageren.