Home

Nieuws 399 x bekeken 1 reactie

Verklaring wil aandacht FAO en WHO voor groente en fruit

Zoetermeer - Wereldwijd is meer aandacht nodig voor het verbeteren van de productie en consumptie van groente en fruit. Dit draagt bij aan preventie en beheersbaar maken van chronische ziekten en de wereldwijde voedselzekerheid.

Dat staat in de Verklaring van Boedapest, die ook is ondertekend door het Productschap Tuinbouw.
De verklaring is gericht aan de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en is ondertekend door de 23 organisaties die in vooral Westerse landen de nationale promotie van de consumptie van groenten en fruit verzorgen. Ze pleiten voor een officiële Wereld Fruit- en Groentedag, zoals er nu al officiële dagen zijn gewijd aan bijvoorbeeld vrouwenrechten en de strijd tegen racisme.
Het Productschap Tuinbouw stelt dat consumptie van minimaal 400 gram groente en fruit de kans op kanker verlaagt, de fysieke fitheid vergroot en een gezond lichaamsgewicht onderbouwd. Ook stuit het volgens de organisatie hart- en vaatziekten.

Eén reactie

  • abtje

    Groente en fruit KUNNEN gezond zijn, MITS vrij van residuen en vrij van GMO. Anders kan je alsnog kanker krijgen van deze voedingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.