Home

Nieuws 561 x bekeken 2 reacties

'Vergunning Bulgaren en Roemenen behouden'

Den Haag – SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt vindt dat Nederland werkvergunningen moet instellen voor Roemenen en Bulgaren die in Nederland komen werken.

Hij vraagt tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) om de kont tegen de krib te gooien en zich niet te houden aan de Europese afspraken voor vrij verkeer van werknemers uit Roemenië en Bulgarije per 2014. Ulenbelt vindt dat deze werknemers de Nederlandse werknemers uit de markt drukken. Ook PVV-Kamerlid Machiel de Graaf roept de minister op om de ‘grenzen dicht te gooien’ voor arbeidsmigranten.
Asscher wijst erop dat de werknemers van groot belang zijn voor de Nederlandse economie, maar dat er vanuit de Nederlandse regering wel extra aandacht is voor de problemen die zijn ontstaan door arbeidsmigranten. “Daarom hebben we de controle verscherpt, de boetes verhoogd en hebben we maandag ketenafspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden. Daarmee kunnen bedrijven zich niet meer verschuilen achter allerlei bv'tjes, maar is de gehele keten verantwoordelijk voor eerlijke arbeid”, aldus Asscher. Hij wil de problematiek op sociaal gebied voor de arbeidsmigranten samen met Denemarken, Groot-Brittannië en België en de Oost-Europese lidstaten in Europa op de agenda zetten.

Laatste reacties

  • ikkethuis

    Als je je op dit punt niet aan de europese afspraken hoeft te houden, dan ken ik meer afspraken die je beter niet uit kan voeren, denk aan het mestbeleid, bezuinigen etc.

  • Showrijder2

    Nog meer buitenlanders die het geld hier op komen halen!! We worden zo straatarm en de regering doet net alsof we er beter van worden. En wat denk je van de criminaliteit? dat zijn echt geen lieverdjes die hier naar toe komen want er zijn al heel wat van die gasten opgepakt die alles jatten wat los en vast zit.EU bedankt

Of registreer je om te kunnen reageren.