Home

Nieuws 884 x bekeken

Samenwerking CropSolutions aangepast

Wemeldinge – ForFarmers Hendrix wil geen kennis ten behoeve van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, zaaigoed, kunstmest en groeiverbeteraars meer uitwisselen via CropSolutions, een organisatie waarin een serie ondernemingen kennis- en inkoopkracht bundelen.

ForFarmers Hendrix heeft wel de intentie via CZAV producten gezamenlijk te blijven inkopen.
Binnen CropSolutions werken negen partijen samen, waaronder AgruniekRijnvallei, CZAV, CAV Agrotheek, en het Limburgsch Landbouwsyndicaat. De organisatie is in 2010 opgericht opdat met name de kleine en middelgrote spelers toch schaalvoordelen kunnen behalen zonder direct autonomie of identiteit te verliezen.
ForFarmers Hendrix nam in 2012 Hendrix over van Nutreco en werd daarmee een landelijke speler op het gebied van mengvoer en de afzet van producten voor de plantaardige sector. De strategie van de organisatie is nu gericht op zelfstandige kennisontwikkeling en het uitbouwen van eigen merken. "Voorheen waren we nauwelijks concurrent van de andere Cropsolutions-partners", aldus Henk van de Vegt van ForFarmers Hendrix. 'Dat is nu anders." De organisatie wil de afzet van handelsartikelen voor 2016 verdubbelen ten opzichte van het volume van 2011.
De nieuwe samenwerkingsvorm gaat in per 1 januari 2015. Tot die tijd wordt de huidige samenwerkingsvorm voortgezet. Volgens adjunct-directeur Ko Francke van het Zuidelijke CZAV is met het aanpassen van de samenwerking geen man overboord. “Aan de inkoopkant blijft de samenwerking even sterk en aan de kenniskant blijven voldoende gespecialiseerde ondernemingen over.” Van spanning tussen grotere en kleinere spelers binnen het samenwerkingsverband is volgens Francke geen sprake.

Of registreer je om te kunnen reageren.