Home

Nieuws 1500 x bekeken 2 reacties

Rechtszaak Niels Lentjes aangehouden

Arnhem - De rechtszaak donderdagmorgen tegen Niels Lentjes is aangehouden. Het openbaar ministerie (OM) had de processtukken te laat aangeleverd bij de verdediging.

De nu 20-jarige Niels Lentjes is gedagvaard door het OM, omdat hij verdacht wordt van flessentrekkerij. De mest- en fouragehandelaar zou in de periode van september tot halverwege oktober 2011 fourage, zoals stro, hooi en mais, hebben gekocht zonder te betalen. Er is 14 keer aangifte gedaan tegen hem door boeren die het voer ‘verkochten’ en een transporteur die zes ladingen stro voor Lentjes vervoerde. Volgens een politierapport, in handen van Boerderij, gaat het om een schadepost van 130.000 euro.

Niels Lentjes was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak, wel zijn advocaat mr. Frank Koningsveld van Raetsluy Advocaten in Breda. Hij verzocht de rechtbank de zaak aan te houden, omdat hij en Lentjes onvoldoende tijd hadden om de processtukken te bestuderen. Het OM gaf toe dat er iets mis was gegaan bij de verzending van de stukken. De meervoudige kamer besloot daarom de zaak aan te houden tot 22 oktober. Voor deze zaak is twee uur ingeruimd. Koningsveld zegt dat Lentjes zich dan voor de rechtbank zal verantwoorden.

Laatste reacties

  • ja

    wat wil de advocaat bestuderen .het is gewoon een oplichter.1 en 1 is 2.
    zo kan iedereen wel handel doen .jammer als je 20 bent en zo te boek staat.
    je komt nooit weer aan de bak .

  • W Geverink

    Criminelen bekijken dat anders. 130000Euro : 40 uur werkstraf = 3250 Euro per uur. Criminaliteit betaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.